Ντουμπάι, ένας προορισμός χωρίς ατέλειες

Το Ντουμπάι είναι μια πόλη χωρίς ατέλειες! Στο Ντουμπάι εάν κάτι είναι αρκετά καλό, τότε χρειάζεται φτιάξιμο μέχρι να γίνει το καλύτερο στον κόσμο. Νησιά με απίστευτη υποδομή, ξενοδοχεία γεμάτα πολυτέλεια, κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό, σύγχρονα αεροδρόμια και λιμάνια! Στη περίπτωση του Ντουμπάι η φύση δεν έβαλε το χέρι της αλλά οι Σεΐχηδες. Βέβαια βοήθησε και η φύση με το πλούσιο σε πετρέλαιο υπέδαφος, χωρίς το οποίο οι Σεΐχηδες θα ήταν απλοί θνητοί και δεν θα έσπαγαν σε κάθε κατασκευή ένα ακόμα ρεκόρ!

Το Ντουμπάι είναι φτιαγμένο με όραμα και στόχο να γίνει ένας μοντέρνος παράδεισος που να ικανοποιεί κάθε απαίτηση. Εδώ δεν υπάρχουν όρια για τους αρχιτέκτονες, δεν υπάρχει η λέξη αδύνατον για τις κατασκευαστικές εταιρίες. Ότι σκεφτεί ανθρώπινος νους χωράει στο Ντουμπάι αρκεί να είναι υπερβολικό, πολυτελές και μοναδικό ώστε να γίνει σημείο αναφοράς. Με βάση τους αριθμούς το Ντουμπάι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη του κόσμου όπου τα project δεν έχουν τέλος.

Για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο Ντουμπάι αεροπορικώς οι επιλογές σας είναι πολλές. Εδώ εδρεύει μια εκ των κορυφαίων αεροπορικών εταιριών, η Emirates που έχει απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα και συνδέει το Ντουμπάι με περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον πλανήτη. Φυσικά υπάρχουν πολλές εταιρίες που μας ταξιδεύουν στο Ντουμπάι με ενδιάμεσες στάσεις όπως η Qatar Airways, η Royal Jordanian, η British Airways, η Turkish Airlines και άλλες. Με τόσες επιλογές θα βρείτε οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για το Ντουμπάι αρκεί να κάνετε έγκαιρα την αναζήτηση σας.

Ίσως είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ένα ξεχωριστό σύστημα αξιολόγησης ξενοδοχείων με πολύ περισσότερα αστέρια από αυτά των υπολοίπων προορισμών. Στο Ντουμπάι ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων συναντάει κανείς αμέτρητα και οπουδήποτε, με παροχές ατέλειωτες που ικανοποιούν τον πιο δύσκολο ταξιδιώτη. Σημείο αναφοράς και ίσως το γνωστότερο αξιοθέατο στο Ντουμπάι είναι το ξενοδοχείο Burj Al Arab σε σχήμα πανιού με ύψος 321 μέτρα, λίγα μόλις μέτρα κοντύτερο του Πύργου του Άιφελ. Τα πάντα είναι φτιαγμένα από χρυσό μα τίποτα δεν είναι πιο εντυπωσιακό από την μαγευτική θέα των τελευταίων ορόφων.

Στο Ντουμπάι ίσως το μόνο που δεν θα βρείτε είναι ιστορικά μνημεία και κλασσικά αξιοθέατα με αγάλματα και πλούσια αρχιτεκτονική. Εδώ το παρελθόν έχει παραχωρήσει την θέση του στο μέλλον ολοκληρωτικά! Μένουν μόνο κατασκευαστικές εμπνεύσεις που ενσωματώνουν στοιχεία αρχιτεκτονικής και κουλτούρας άλλων χωρών όπως αυτή στο Ibn Battuta Mall. Το εμπορικό κέντρο φέρει το όνομα του Άραβα ταξιδευτή Ibn Battuta που ταξίδεψε στην Κίνα, την Ανδαλουσία, την Αίγυπτο και την Περσία και επηρεάστηκε από τον πολιτισμό των χωρών.

Τεράστια εμπορικά κέντρα και Mall διαδέχονται το ένα το άλλο στο Ντουμπάι όπου το shopping αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Γνωστότερα είναι το Deira City και το Dubai Mall που σύντομα θα φαίνονται μικρά εμπρός στο Mall of Arabia στην Ντουμπάιλαντ.

Στο Ντουμπάι βρίσκεται και το ψηλότερο κτίριο του κόσμου το Burj Khalifa που αγγίζει τα 828 μέτρα και είναι 7 φορές ψηλότερο από το Big Ben. Σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σε μόλις 6 χρόνια και απασχολήθηκαν 13000 εργάτες που δούλευαν μέρα και νύχτα. Όσοι αντέχουν τα ύψη θα μπορέσουν να θαυμάσουν την μοναδική θέα από τον 124ο όροφο.

Τα περισσότερα από τα εντυπωσιακά κτίρια και αξιοθέατα στο Ντουμπάι είναι χτισμένα στα Palm Islands που συχνά αποκαλούνται ως το όγδοο θαύμα του κόσμου. Τα νησιά σε σχήμα Φοίνικα είναι τα μεγαλύτερα τεχνητά νησιά στον κόσμο και το σχήμα τους φαίνεται από το διάστημα. Η κατασκευή τους διήρκεσε 4 μόλις χρόνια ενώ μόνο 3 από αυτά είναι διαθέσιμα για τους τουρίστες.

Οι τελευταίες και πιο χρήσιμες πληροφορίες για το Ντουμπάι αφορούν τον καιρό, το νόμισμα και την περίοδο που θα πρέπει να ταξιδέψετε. Το κλίμα είναι υγρό και ζεστό, πολύ ζεστό για την ακρίβεια. Ειδικά το καλοκαίρι η μέση θερμοκρασία είναι άνω των 40 βαθμών οπότε μάλλον δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για ταξίδι στο Ντουμπάι. Στα τέλη του φθινοπώρου οι συνθήκες είναι καλύτερες και πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αποφύγετε την περίοδο που ισχύει το Ραμαζάνι καθώς για εκείνον τον μήνα που είναι ιερός για τους Μουσουλμάνους αλλάζουν λίγο οι ρυθμοί της πόλης.

Αφού τα ψώνια αποτελούν κύρια δραστηριότητα στο Ντουμπάι σημαίνει ότι οι κυριότερες πιστωτικές κάρτες είναι δεκτές και τα ΑΤΜ βρίσκονται παντού. Εάν χρειαστείτε μετρητά το τοπικό νόμισμα είναι το Dihram και 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 4,5 dirham.

Πηγή φωτογραφίας: http://pixabay.com

Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες