Τι ισχύει για την μεταφορά υγρών σε χειραποσκευή στο αεροπλάνο?

Αρχική Forums Αεροπορικές εταιρίες Τι ισχύει για την μεταφορά υγρών σε χειραποσκευή στο αεροπλάνο?

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  marios 8 years, 11 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #914

    marios
    Keymaster

    Η μεταφορά υγρών με χειραποσκευή είναι ένα ζήτημα που οι περισσότεροι έχουμε κληθεί να το αντιμετωπίσουμε και πολλοί έχουμε βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων να αποχαιρετήσουμε κάποιο αγαπημένο μας άρωμα κτλ.. στον έλεγχο των χειραποσκευών.
    Ακόμα ακούω την μουρμούρα της κοπέλας μου για εκείνη την “… ight..” που υποχρεώθηκε να αφήσει στον έλεγχο των χειραποσκευών και φυσικά την γυναικεία άποψη περί ταξιδιωτικού ελέγχου στα πρότυπα της μόδας.

    Γι αυτό λοιπόν οργανωθείτε και σωθείτε, διαβάζοντας μερικές από τις παρακάτω σημειώσεις σχετικά με τους περιορισμούς που ισχύουν αυστηρά για όλους τους επιβάτες.

    1. Τα 100 ml είναι η μέγιστη ποσότητα προϊόντων σε υγρή μορφή ανά συσκευασία που μπορεί να μεταφέρει κανείς στην χειραποσκευή του. Οι συσκευασίες αυτές θα πρέπει να χωρούν σε μια διάφανη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου. Ανά επιβάτη επιτρέπεται μία μόνο σακούλα που θα είναι κλειστή και θα παραδίδετε ξεχωριστά στον έλεγχο χειραποσκευών για εξέταση.

    Σημείωση 1η: Εκτός από νερό, ποτό και αναψυκτικό που εξυπακούονται, ως προϊόντα σε υγρή μορφή θεωρούνται επίσης οι κρέμες, οι αλοιφές, το υγρό των φακών επαφής, ο αφρός ξυρίσματος, τα αρώματα, τα σαμπουάν, οι οδοντόπαστες και τα περισσότερα γυναικεία καλλυντικά.

    Σημείωση 2η: Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συσκευασία να μην ξεπερνά τα 100 ml και όχι το περιεχόμενο.
    Μην προσπαθήσετε να κάνετε τους έξυπνους/ες λέγοντας πως η συσκευασία δείχνει 150 ml αλλά το περιεχόμενο είναι ελάχιστο γιατί απλώς σπαταλάτε τον χρόνο σας.

    2. Επιτρέπεται να μεταφέρετε στην χειραποσκευή σας φάρμακα σε υγρή μορφή και είδη διατροφής που δεν πρέπει να αποχωριστείτε για λόγους υγείας. Πιθανό όμως είναι να χρειαστεί να αποδείξετε γιατί θεωρούνται απαραίτητα για το ταξίδι σας.

    3. Επιτρέπεται να μεταφέρετε σε ειδική σφραγισμένη σακούλα ότι αγοράσατε από τα Duty Free. Προσοχή όμως να την κρατήσετε σφραγισμένη μέχρι το τέλος όλων των ελέγχων του αεροδρομίου καθώς εάν ανοιχθεί νωρίτερα μπορεί να κατασχεθεί.

    Γενικότερα είναι εύκολο να αποφύγει κανείς τις απώλειες εάν οργανωθεί εγκαίρως αγοράζοντας προϊόντα σε ταξιδιωτικές συσκευασίες που πλέον προσφέρουν οι περισσότερες εταιρίες.
    Για τις γυναίκες θα πρότεινα να αγοράσετε κάποια πράγματα με την άφιξη στον προορισμό σας καθώς δεν μπορείτε όσο κι αν το θέλετε να κουβαλήσετε όλη την προίκα σας σε μια χειραποσκευή.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες