Παρίσι, η πιο λαμπερή πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις σημαντικότερες και ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ονομάστηκε «Πόλη του Φωτός» καθώς ήταν η πρώτη πόλη στην ιστορία, της οποίας οι δρόμοι φωταγωγήθηκαν το 1829 και κέρδισε τον θαυμασμό του υπόλοιπου κόσμου. Πόλη άκρως εντυπωσιακή, γεμάτη ρομαντισμό, κουλτούρα και φινέτσα καθώς στην πόλη αυτή βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά μνημεία του κόσμου αλλά και το πνεύμα των διαφωτιστών της Ευρώπης. Μην ξεχνάτε όμως πως ότι δείτε στο Παρίσι δεν σημαίνει ότι είναι και γαλλικό.

Γεωγραφικά το Παρίσι βρίσκεται στην βόρεια Γαλλία και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα οικονομικά κέντρα εμπορίου καθώς εκεί βρίσκονται οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις της Γαλλίας και το δεύτερο ισχυρότερο χρηματιστήριο της Ευρώπης. Ένα ταξίδι στο Παρίσι μπορεί να το πραγματοποιήσει κανείς με αμέτρητους τρόπους, οικονομικούς και μη, ανάλογα τις απαιτήσεις. Οι επιλογές σε επίπεδο αεροπορικών εταιριών ποικίλουν ιδιαίτερα από τις μεγάλες πόλεις καθώς υπάρχουν καθημερινές αναχωρήσεις. (Από Αθήνα θα βρείτε ευκολότερα πτήση για Παρίσι παρά για κάποιο ελληνικό νησί). Η μετακίνηση στο Παρίσι είναι εύκολη καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετρό, λεωφορεία, ταξί μέχρι και ποδήλατα. Σε αντίθεση με την Αθήνα εκεί υπάρχουν αληθινοί ποδηλατόδρομοι καθώς οι Γάλλοι προτιμούν τις οικονομικές λύσεις αλλά μόνο εάν είναι πολύ καλά οργανωμένες. Χρησιμοποιώντας το μετρό θα βρεθείτε σε κάθε γωνιά της πόλης και στα βασικά αξιοθέατα, προτιμήστε όμως εισιτήρια ημερησίων απεριορίστων διαδρομών όχι ωριαία.

Στο Παρίσι δέχονται “ακόμα” ελληνικά ευρώ οπότε μην έχετε αγωνία για το νόμισμα. Χρονικά βρίσκονται 2 ώρες πίσω αλλά σε επίπεδο οργάνωσης και προβολής είναι αιώνες μπροστά. Η “gourmet” διατροφή έχει την τιμητική της στο Παρίσι καθώς η πόλη είναι γεμάτη από τέτοιου είδους εστιατόρια. Δοκιμάστε επίσης την πανάκριβη γαλλική κουζίνα σε συνδυασμό με ένα γαλλικό κρασί αλλά μην ξεχνάτε να ζητάτε τις μερίδες σας καλοψημένες γιατί οι Γάλλοι τρώνε τα φαγητά τους με αίμα(ελληνικό, λόγω Δ.Ν.Τ).

Για το τέλος αφήσαμε τα πασίγνωστα αξιοθέατα όπως το Μουσείο του Λούβρου, τις Βερσαλλίες, την Παναγία των Παρισίων και φυσικά τον Πύργο του Άιφελ. Στο περίφημο μουσείο ανάμεσα σε άλλα θα βρείτε την «ανέκφραστη» Μόνα Λίζα με πλήθος κόσμου να αναρωτιέται τι ήθελε να πει ο ποιητής και την Αφροδίτη της Μήλου που απαρνήθηκε το μουσείο της Ακρόπολης για την Γαλλία. Επισκεφθείτε τις Βερσαλλίες για να δείτε πως ζούσαν οι αμέτρητοι Λουδοβίκοι της εποχής. Εννοείται επίσης ότι θα κάνετε μια επίσκεψη στα Ηλύσια Πεδία όπου κατά τον μύθο βρίσκονται οι ψυχές ηρώων της Οδύσσειας. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στον Πύργο του Άιφελ και να απολαύσετε την μαγευτική θέα της πόλης καθώς επίσης και μια ρομαντική βόλτα στον Σηκουάνα!

Πηγή φωτογραφίας: http://pixabay.com

Για άρθρα σαν αυτό αλλά και ταξιδιωτικές προσφορές γραφτείτε στο Newsletter μας!!

Τα φθηνότερα ταξιδιωτικά πακέτα και οι καλύτερες προσφορές κατευθείαν στο mail σας. Κάντε εγγραφή τώρα!
Email
Ονοματεπώνυμο
Μισούμε το spamming όσο και εσείς!
Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες