8 ταξιδιωτικές συμβουλές που δε θα σας πει ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας

travel-tips-1 8 ταξιδιωτικές συμβουλές που δε θα σας πει ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας

1. Αποφύγετε τα μουσεία
Αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογη συμβουλή, αλλά ας το σκεφτούμε λίγο: αν είστε σε μια ξένη χώρα, δεν είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να περιπλανηθείτε στο παρόν από ότι στο παρελθόν; Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι αισθάνονται υποχρεωμένοι να πηγαίνουν σε μουσεία, επειδή αυτό έμαθαν ως παιδιά. Προφανώς και τα μουσεία είναι σημαντικά, αλλά απαιτούν χρόνο και σε περίπτωση που έχετε σκοπό να τον αφιερώσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε να δείτε εκεί, αλλιώς θα σας μείνει μια αίσθηση ότι έχετε δει κάποια σημαντικά πράγματα που σε λίγο καιρό δε θα μπορείτε να θυμηθείτε τι ακριβώς ήταν.

2. Βγείτε σε Bar
Τα μπαρ είναι τα μέρη που αποκαλύπτεται ο παλμός μιας πόλης και όχι τα μουσεία και φυσικά δεν εννοούμε τα πολυσύχναστα club, αλλά τα μέρη όπου οι απλοί άνθρωποι πηγαίνουν για ένα ποτό και είναι πάντα έτοιμοι να πιάσουν κουβέντα μαζί σας. Καθίστε αναπαυτικά και παρατηρήστε πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι γύρω σας. Αν κάποιος σας ανοίξει κουβέντα, όσο άσκοπη και να σας φαίνεται, λάβετε μέρος. Δεν μπορείτε να κρίνετε την ομορφιά ενός μονοπατιού κοιτάζοντας μόνο την αρχή του.

3. Να είστε ανοιχτοί
Ο καλύτερος ξεναγός είναι κάποιος ντόπιος που ξέρει τα πάντα και είναι υπερήφανος για την πόλη του, αλλά δεν λειτουργεί με οποιοδήποτε συμφέρον. Βγείτε έξω στο δρόμο, επιλέξτε το άτομο που θέλετε να μιλήσετε και ρωτήστε οτιδήποτε (Πού είναι ο καθεδρικός ναός; Πού είναι το ταχυδρομείο;). Αν δε βγει τίποτα, δοκιμάστε με κάποιον άλλο. Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος της ημέρας θα έχετε πάρει αντικειμενικές ταξιδιωτικές πληροφορίες και ίσως έχετε αποκτήσει καινούριους φίλους.

4. Μην συγκρίνετε
Μην συγκρίνετε τίποτα. Τιμές,  πρότυπα της υγιεινής, την ποιότητας ζωής, τα μέσα μεταφοράς, τίποτα! Δεν ταξιδεύετε για να αποδείξετε ότι έχετε μια καλύτερη ζωή από τους άλλους ανθρώπους ή το αντίστροφο. Στόχος σας είναι να μάθετε πώς να ζούν άλλοι άνθρωποι, τι μπορούν να σας διδάξουν και πώς επιβιώνουν στη δική τους καθημερινότητα.

5. Καταλάβετε ότι όλοι σας καταλαβαίνουν
Ακόμα κι αν δεν μιλάτε τη γλώσσα μιας περιοχής, δεν πρέπει να φοβάστε. Έχω πάει σε πολλά μέρη όπου δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με λέξεις και βρήκα πάντα υποστήριξη, καθοδήγηση, χρήσιμες συμβουλές, ακόμα και γυναίκες 🙂 . Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ταξιδέψουν μόνοι, θα μπερδευτούν σε κάποιο δρόμο και θα χαθούν για πάντα.  Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε την κάρτα του ξενοδοχείου στην τσέπη σας και – αν το χειρότερο συμβεί – σταματήστε ένα ταξί και να δείξτε την κάρτα στον οδηγό.

6. Μην καταναλώνετε ασύστολα (Αυτό ισχύει και για όταν δεν ταξιδεύτε 🙂
Ξοδέψτε τα χρήματά σας σε πράγματα που δε χρειάζεται να κουβαλήσετε.  Σε εισιτήρια για έναν αγώνα ή μια καλή παράσταση, εστιατόρια, ποτά, εκδρομές. Όπως είναι η τεχνολογία σήμερα και το Internet, μπορείτε να αγοράσετε ό,τι θέλετε χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για υπέρβαρες αποσκευές.

7. Μην προσπαθήσετε να δείτε τον κόσμο μέσα σε ένα μήνα
Είναι πολύ καλύτερο να μείνετε σε μια πόλη για τέσσερις ή πέντε ημέρες από ότι να επισκεφθείτε πέντε πόλεις σε μια εβδομάδα. Μια πόλη είναι σαν μια ιδιότροπη γυναίκα: θέλει χρόνο για να παρασυρθεί και να αποκαλύψει πλήρως τον εαυτό της.

8. Ένα ταξίδι είναι μια περιπέτεια
O Henry Miller συνήθιζε να λέει ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να ανακαλύψεις μια εκκλησία που κανένας άλλος δεν έχει ακούσει ποτέ του, από το να πας στη Ρώμη και να αισθάνεσαι υποχρεωμένος να επισκεφθείς την Καπέλα Σιξτίνα με χιλιάδες άλλους τουρίστες γύρω σου να σε πατάνε. Με άλλα λόγια, σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε και την Καπέλα Σιξτίνα, αλλά δώστε βάρος αλλού. Περιπλανηθείτε στους δρόμους, διερευνήστε σοκάκια, βιώστε την ελευθερία του να ψάχνετε για κάτι, χωρίς απαραίτητα να ξέρετε τι είναι, το οποίο αν το βρείτε θα αποτελεί για σας μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.

Για άρθρα σαν αυτό αλλά και ταξιδιωτικές προσφορές γραφτείτε στο Newsletter μας!!

Τα φθηνότερα ταξιδιωτικά πακέτα και οι καλύτερες προσφορές κατευθείαν στο mail σας. Κάντε εγγραφή τώρα!
Email
Ονοματεπώνυμο
Μισούμε το spamming όσο και εσείς!
Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες