Βαρκελώνη, η πιο όμορφη πόλη της Μεσογείου

Η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας και μεγαλύτερη αντίζηλος της Μαδρίτης. Πολλοί οι λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος την Βαρκελώνη αφού η πόλη είναι ένα μείγμα ιστορικών και πολιτισμικών επιδράσεων. Οι κάτοικοι της πόλης είναι Ισπανοί αλλά αρνούνται πεισματικά να αποδεχτούν στις καρδιές τους την ένωση τους με την υπόλοιπη Ισπανία. Προσπαθούν να διατηρήσουν την μοναδικότητα τους και σε επίπεδο γλώσσας αφού ομιλούν κυρίως τα Καταλανικά. Φυσικά ούτε λόγος για αγγλικά ή άλλες διεθνείς γλώσσες. Για να συνεννοηθείτε βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει.

Γεωγραφικά η Βαρκελώνη βρίσκεται βορειοανατολικά της Ισπανίας, ανήκει προς το παρόν όπως και η Ελλάδα στο Ευρώ, έχει μεγάλο έλλειμμα και μόνο μια ώρα διαφορά με την Αθήνα. Οι Καταλανοί θεωρούνται ευχάριστοι άνθρωποι με φλογερό ταμπεραμέντο. Για εκείνους διασκέδαση είναι οι λάτιν χοροί με τις πολύχρωμες εμφανίσεις και τις τολμηρές φιγούρες. Στην κεντρική πλατεία Placa Catalonya θα βρείτε πολλούς αγανακτισμένους (κάτι σας θυμίζει) αλλά και πολλά καφέ-μπαρ που η διασκέδαση συνεχίζεται και μετά την 1 το βράδυ. Χαρακτηριστικό φαγητό της Βαρκελώνης είναι η περίφημη Παέγια και αποτελείται από θαλασσινά μαγειρεμένα με ρύζι. Συνδυάστε το επίσης και με το παραδοσιακό ποτό Sangria ή ίσως κάτι κρύο για να μην πάρει φωτιά το στομάχι σας.

Η Βαρκελώνη μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 είναι μια πόλη μεταμορφωμένη που συνδυάζει το πράσινο μέσα από τα πολλά πάρκα, το πολύ όμορφο λιμάνι όπου δεσπόζει το άγαλμα του Κολόμβου και η ακατανόητη περιέργεια του για ανακαλύψεις, τους μεγάλους πεζόδρομους για περίπατο και ποδήλατο και φυσικά τα μνημεία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Σημαντικότερο όλων ο ναός της Sagrada Familia του Γκαουντί. Ο Γκαουντί πέρασε τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του για την μεταμόρφωση του ναού που αποτελεί πια σημείο αναφοράς για την Βαρκελώνη. Στο πανεπιστήμιο που σπούδασε οι καθηγητές του είχαν πάντα το δίλημμα εάν πρόκειται για μια ιδιοφυΐα ή για έναν τρελό. Στην Βαρκελώνη για να μετακινηθείτε θα επιλέξετε τα τοπικά μέσα μετακίνησης κάνοντας χρήση της Barcelona Card που εξασφαλίζει δωρεάν μεταφορά αλλά και προνόμια με εκπτώσεις στα αξιοθέατα της πόλης.

Η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη είναι η Άνοιξη και το Φθινόπωρο που η ζέστη είναι σε υποφερτά επίπεδα και διευκολύνει την περιπλάνηση σας στην πόλη. Σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε μια ποδοσφαιρική παράσταση στο Καμπ Νου από τον Μέσσι και την παρέα του. Η ατμόσφαιρα εκπληκτική μοιάζει να βρίσκεται κανείς στη μέση μιας τελετουργίας στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Το ποδόσφαιρο στην Βαρκελώνη είναι γιορτή και ένας ακόμα λόγος για τον οποίον οι κάτοικοι της πόλης να αισθάνονται διαφορετικοί και υπερήφανοι.

Πηγή φωτογραφίας: http://pixabay.com

Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Ακτοπλοϊκά
Κρουαζιέρες